0200 60 400

Koska tilata KELA-taksi?

Kun teet matkan terveydenhuollon yksikköön tai kuntoutukseen ja sinulla on sairautesi vuoksi oikeus Kelan korvaukseen taksimatkasta. Taksi voidaan korvata myös, jos mahdollisuutta halvempaan maksutapaan ei ole, esim. puutteelliset liikenneyhteydet. Asiakkaalla tulee olla todistus SV 67 tai vastaava KELA-taksin käyttöön, liikenneolosuhdematkoja varten terveydenhuollon ei tarvitse antaa SV 67 tai vastaavaa todistusta, vaan asiakas itse selvittää asian tilauspuhelun aikana.

Tilaa KELA-taksi suoraan numerosta 0200 60 123 (1,67 € + pvm)

Jonottaminen on maksutonta

KELA-taksin hinta

Tilatessasi taksikeskuksesta Kela-taksin maksat  omavastuuosuuden enintään 25 € / suunta ja saat matkakorvauksen heti taksissa.

Katso lisätietoja Kelan sivuilta. Puhelut tallennetaan, jotta voimme varmentaa asiointisi ja kehittää palvelun laatua.

KELA-taksin tilaaminen

Jos mahdollista, tilaa taksi matkaa edeltävänä päivänä klo 16 mennessä. Taksin tilaaminen kannattaa ajoittaa klo 11 – 14 välisen ajan ulkopuolelle. Tuolloin puhelinvaihde on ruuhkainen, koska sairaaloista kotiutuu paljon asiakkaita. Voit tilata samalla puhelinsoitolla useita matkoja samalla kertaa: menomatkan, paluumatkan, meno-paluun tai vaikka kaikki tiedossasi olevat matkat seuraavan kahden viikon ajalta.

Kun soitat taksikeskukseen, sinulta kysytään mm. seuraavia matkaan liittyviä asioita:

  • nimi ja henkilötunnus
  • osoite, josta sinut noudetaan
  • matkan määränpää
  • kellonaika, jolloin sinun tulee olla perillä
  • tuleeko mukanasi apuvälineitä
  • tarvitsetko saattajaa terveydentilasi vuoksi
  • puhelinnumero, josta sinut tavoittaa

Taksikeskus ilmoittaa puhelun yhteydessä ajan, jolloin sinut noudetaan. Jos tilaamaasi kuljetukseen tulee muutoksia tai se peruuntuu, ilmoita taksikeskukseen viipymättä.

 

Muista näyttää kuljettajalle Kelakortti ennen matkan alkamista, ja säilytä saamasi terveydenhuollon todistus (SV67 tai vastaava) oikeudestasi käyttää taksia, Kela voi pyytää sitä sinulta myöhemmin.